Studije

Studije o utjecaju sastojaka u dodatku prehrani FertilUp za muškarceOksidativni stres igra ključnu ulogu u muškoj plodnosti i negativno utječe na kvalitetu sperme. Antioksidansi imaju dokazano pozitivan učinak na umanjivanje oksidativnog stresa i posljedično na poboljšanje muške plodnosti. U različitim studijama 1-5 dokazano je da antioksidansi kao što su vitamin C, vitamin E i koenzim Q10 imaju pozitivan učinak na izliječenje muške neplodnosti na način da povećavaju broj i pokretljivost spermija. FertilUp za muškarce sadrži sva tri antioksidansa u optimalnim količinama.


Dokazano je, da je smanjena količina koenzima Q10 6 u sjemenoj tekućini neposredno povezana s astenospermijom (smanjena pokretljivost spermija) te da koenzim Q10 smanjuje nedostatke sustava zbog antioksidativnog stresa.


U studiji koju su izradili u GRI-u (Glasgow Royal Infirmary) 7 u Škotskoj gdje su proučavali utjecaj selena na neplodnost kod muškaraca dokazano je da se kod muškaraca koji su tri mjeseca uzimali 100mcg selena dnevno (jednaka količina koja se sastoji u dodatku prehrani za bolju plodnost FertilUp) osjetno se povećala pokretljivost spermija. U studiji se također pokazalo da je kod 11% muškaraca došlo do uspješne oplodnje jajne stanice (u kontrolnoj skupini koja je uzimala dodatke s placebo efektom, nisu zabilježeni nikakvi primjeri uspješne oplodnje).


Uloga cinka u muškoj plodnosti potvrđena je od strane Europske komisije gdje su doneseni i zaključci o njegovoj nepobitnoj ulozi u plodnosti i reprodukciji. Cink također doprinosi održavanju normalne razine testosterona u krvi i igra važnu ulogu u diobi stanica. U istraživanju Američkog društva za reproduktivnu medicinu koje je provedeno 2002. godine dokazan je učinak cinka i folne kiseline na plodnost muškaraca. Rezultati su pokazali značajno povećanje količine spermija od čak 74% u skupini muškaraca s lošom kvalitetom sperme, a sličan trend se pokazao i kod plodnih muškaraca. FertilUp za muškarce sadrži dnevnu dozu od 15 mg cinka i 400 mcg folata.


Na temelju opisanih studija i znanstvenih dokaza potrebno je unositi dovoljne količine antioksidansa, vitamina i minerala kako bi se utjecalo na poboljšanje plodnosti odnosno na bolju kvalitetu sperme. Dodatak prehrani FertilUp za muškarce sadrži sve potrebne antioksidanse, vitamine, minerale i biljke u optimalnoj dozi te je siguran za uzimanje i ne izaziva nuspojave. 


 1. Agarwal A; Nallella KP; Allamaneni SS; Said T.M. (2004) Reprod Biomed, 8[6]:616-27
 2. Balercia G; Mosca F; Mantero F; Boscaro M; Mancini A;
  Ricciardo-Lamonica G; Littarru G. (2004) Fertil Steril. 81[1]:93-8.
 3. Suzuki M; Kurabayashi T; Yamamoto Y; Fujita K;
  Tanaka K. (2003) J Reprod Med, 48[9]:707-12.
 4. Henmi H; Endo T; Kitajima Y; Manase K; Hata H;
  Kudo R. (2003) Fertil Steril.80[2]:459-61
 5. Crha I; Hruba D; Ventruba P; Fiala J; Totusek J;
  Visnova H.Cent (2003) Eur J Public Health , 11[2]:63-7.
 6. Balercia G. Arnaldi G. Fazioli F. Serresi M. Alleva R. Mancini A.
  et al. (2002) Andrologia 34; 107–111.
 7. Scott R, MacPherson A. Selenium supplementation in sub-fertile
  human males. Br J Urology 1998; 82:76-80.
 8. Wong; W.Y. Merkus H.M. Thomas C.M. et al. (2002) Fertil Steril 77;
  491–498.

Studije o utjecaju sastojaka u dodatku prehrani FertilUp za ženeAntioksidansi imaju važnu ulogu i u ženskoj plodnosti, što pokazuju i brojne studije. Nedavno je provedena studija1 u SAD-u koja je prikazala efekte i utjecaj antioksidansa B-karotena, vitamina C i vitamina E na vrijeme koje je potrebno ženama za začeće. Studija je pokazala kraće vrijeme potrebno ženama za začeće ako im je index težine bio ispod 25 i ako su uzimale B-karoten. U Studiji se također uspio potvrditi utjecaj antioksidansa na plodnost žena iznad i ispod 35 godina starosti. Povećanjem količine B-karotena i vitamina C uspjelo se smanjiti vrijeme potrebno za začeće kod žena ispod 35 godina starosti dok se povećanjem i količina vitamina E uspjelo postići sličan efekt kod žena iznad 35 godina starosti. FertilUp za žene sadrži optimalnu dozu B-karotena, vitamina C i vitamina E.


Istraživanje, provedeno 2012. godine u Hamburgu u Njemačkoj2 ukazalo je na pozitivne efekte vitamina C i E te također vitamina B6, vitamina D, iodina, seleniuma i željeza.

FertilUP za žene sadrži sve gore navedene sastojke u optimalnoj dozi za pozitivan utjecaj na žensku plodnost.


1. Ruder E.H.; Hartmann T.J.; Reindollar R.H.; Goldman M.B. (2014) Female dietary antioxidant intake and time to pregnancy among couples treated for unexplained infertility


2. Buhling K.J.; Grajecki D (2012) The effect of micronutrient supplements on female fertility: a systematic review.


Što je to FertilUp?


FertilUp je prvi proizvod na tržištu koji u jednoj kapsuli objedinjuje sve sastojke poznate po pozitivnom djelovanju na plodnost. FertilUp je učinkovito rješenje i prvi izbor parova s problemima oko začeća ali i parova koji su se tek  odlučili  začeti dijete te žele na neki način ubrzati vrijeme potrebno da ostanu trudni. FertilUp za muškarce i žene je prirodna nadopuna prehrani koja sadrži kombinaciju svih potrebnih biljaka,vitamina, antioksidansa i minerala. FertilUp povećava mogućnosti začeća te poboljšava reproduktivno stanje organizma, povećava imunitet, energiju, uravnotežuje hormone te utječe na kvalitetu sperme. Na taj način u organizmu stvara optimalne uvjete za začeće. Prirodna forumula FertilUpa posebno je prilagođena muškom i ženskom tijelu, te pospješuje fazu oplodnje. Jedna kutija FertilUpa sadrži 60 kapsula što je dovoljna količina za mjesec dana terapije.


Proizvođač: Viva Medis, Njemačka
Generalni distributer za Hrvatsku: Viva Medis d.o.o. Hrvatska, www.fertilup.hr
Međunarodna internet stranica proizvođača: www.vivamedis.com
 

    

Ime i prezime

E-mail

Poruka

Zahvaljujemo Vam na upitu!
Odgovoriti ćemo Vam u što kraćem roku.
Izdelava: MMstudio 2015